Rebecca och Axel är kommunens yngsta projektledare

Axel Wiman och Rebecca Rydberg går båda det tredje året på Bessemerskolans specialinriktade samhällsprogram, och när praktikplatserna på jubileumsstaben presenterades slogs hela klassen om att bli de lyckliga tu.
— Precis alla hade den här praktiken på sin topp tre-lista. Det var otroligt kul när jag insåg att jag skulle få komma hit, säger Axel Wiman.
— Det är oslagbart att få vara kreativ och jobba mot ett gemensamt mål — tillsammans. I det här jobbet träffar vi hela tiden nya människor och det händer nya saker, fortsätter han.

Drömpraktikplatserna innebär att Rebecca och Axel finns på plats i stadshuset två dagar i veckan, ända fram till i maj. Arbetet sker på skoltid, men det är såklart svårt att släppa idéerna när arbetstiden är slut.
— Vi ansvarar ju för en egen del av firandet, det som ska involvera och rikta sig mot unga, säger Rebecca Rydberg.
— Och då handlar det om allt från idé till genomförande. Med en egen budget dessutom.

50 000 kronor är avsatta för Rebecca och Axels del i det totala firandet. Under hösten har de varit ute med sin segway på samtliga högstadie- och gymnasieskolor, för att på så sätt samla in önskemål från målgruppen. Ett jobb som för övrigt gått bra då mer än 200 konkreta förslag samlats in på några veckor.
— Fotbollsturnering, aktiviteter i Göransson arena och artister är det som återkommer, säger Axel Wiman.
— Budgeten är knapp, men även där får vi utrymme att vara kreativa. Kanske hitta sponsorer och samarbetspartners, fortsätter han.

Utifrån de insamlade idéerna kommer de under våren 2012 att arrangera en inomhusfotbollscup med aktiviteter.

Inomhusfotbollscup

Ungdomsprojektledare, Rebecca Rydberg och Axel Wiman

Ungdomsprojektledare, Rebecca Rydberg och Axel Wiman